Svinjska jetra na pastirski način

Sastojci:
- 50 dag jetre
- 2 glavice luka
- 4 jaja
- 20 dag ovčjeg sira
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Jetru operite i skuhajte, a zatim je ocijedite i narežite na manje komade. Na ulju popržite nasjeckani luk, pa kada zažuti, dodajte narezanu jetru i zajedno pržite oko 5 minuta. Posolite, popaprite i pospite vegetom. Dodajte zdrobljeni ovčji sir i prelijte razmućenim jajima. Na laganoj vatri, bez miješanja, završite prženje. Poslužite sa salatom od pečenih paprika, prelivenih kiselim vrhnjem i posutim nasjeckanim celerovim listom.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svinjska jetra / pastrirsko jelo
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / sir / papar / luk / Jetra / jaja







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...