Salama od oblatne
Obavezno ju radim svake godine,zbog izgleda i okusa.Jako je sočna, ali više se ni sama ne sjećam od kud mi recept.
Sastojci
2 jaja, 25 dag margarina, 10 dag čokolade, 25 dag šećera, sok pola limuna, 15 dag sjeckanih, suhih smokava, 15 dag grožđica, 15 dag sjeckanih oraha, oblatne
Priprema
Jaja sa šećerom miješati na laganoj vatri,dodati margarin i čokoladu.Kad se otopi dodati i sušeno voće i sok limuna,Miješati još malo da se malo zgusne.
Oblatne staviti na vlažnu krpu, da omekšaju(oko 10 min.).Malo prohlađeni nadjev premazati preko oblatne i zarolati.Ostaviti na hladnom da se stisne.








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...