Kako ispržiti meso

Evo na primjeru jednog recepta uputa kako općenito pržiti meso.
Sastojci:
- 60-70 dkg mesa
- 5 dkg brašna
- sol
- 10 dkg mrvica
- 1 jaje
- 1/4 kg masti
Priprema:
Meso se opere, izreže na odreske, tuče i soli. Odreske uvaljate u brašno, dobro otresete i stavi u jaje.
Okrenite odrezak u jajetu na drugu stranu, a zatim stavite u mrvice, koje smo stavili na čisti bijeli papir. Odreske otresete i stavite na dasku. Kad su svi odresci panirani, ugrije se mast, pa se odresci stave pržiti. Pržiti treba naglo, samo treba paziti da mast nije prevruća kako bi popečci bili žuto zažareni.







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...