Pišinger-torta

Express torta s oblatnima...
Sastojci:
- 1 veći omot oblatna
Krema:
- 4 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 30 dag šećera
- 10 dag čokolade
- 30 dag maslaca
- 1/2 limunova soka
- 15 dag badema
- čokoladna glazura
priprema:
Pomoću okrugle posude izrežite oblatne da dobijete 10 okruglih listova. Krema: Jaja, žumanjke, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, stavite je hladiti. Zatim umiješajte pjenasto izmiješani maslac, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno ogulili i popržili. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite hladiti pod opterećenjem. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom. Napomena: Važno je da su oblatne svježe.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / pišinger torta / oblatna torta / torte i slastice
- Sastojci: šećer / oblatne / maslac / limunov sok / jaja / čokoladna glazura / čokolada / bademi







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...