Pirjana svinjska rebra sa šampinjonima

Vrlo jednostavno i brzo, a ukusno jelo!
Sastojci:
- 50 dag svinjskih rebara
- 25 dag šampinjona
- 2 glavice luka
- 1 žlica pirea od rajčice
- 1/4 žličice mljevene crvene paprike (slatke)
- ulje, papar, sol
Priprema:
Šampinjone pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasječena rebra, posolite, popaprite, pa uz zalijevanje toplom vodom pirjajte da rebra potpuno omekšaju. Onda dodajte narezane šampinjone i zajedno pirjajte oko 15 minuta. Na kraju dodajte pire od rajčice, pospite mljevenom paprikom i sve zajedno pirjajte 5 minuta. Poslužite uz kuhane slane krumpire i zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svinjetina / mesno jelo
- Sastojci: ulje / svinjska rebrica / sol / šampinjoni / pire od rajčice / paprike / luk







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...