Pirjana korabica s kiselim vrhnjem

Sastojci:
-
1 kg mlade korabice
-
1 glavica luka
-
2 žlice brašna
-
1 dl kiselog vrhnja
-
1 grančica peršinovog lista
-
ulje, vegeta, sol
Priprema:
Korabicu ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Mlado lišće korabe operite, ocijedite i narežite na rezance pa ga skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi, a zatim ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribanu korabicu, pa uz podlijevanje toplom vodom, pirjajte da korabica potpuno omekša. Potkraj pirjanja dodajte joj skuhano lišće, posolite, pospite vegetom i još malo zajedno pirjajte. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom i zajedno kratko propirjajte. Pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s pireom od krumpira uz kuhano ili pečeno meso, perad ili ribu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od povrća
- Sastojci: ulje / sol / peršin / luk / krumpir / korabica / kiselo vrhnje / brašno







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....