Pirjana jetrica

Sastojci:
- 1/2 kg teleće jetrice
- papar
- 7 dkg masti
- voda
- 10 dkg luka
- sol
Priprema:
Jetrica možemo ostaviti u mlijeku 1 sat. Na mast se stavi na šnite izrezani luk, pa kad malo zažuti, dolijeva se vodom dok se ne raskuha. Zatim se jetru očisti od kožice, izreže i stavi na mast na kojoj se pirjao na šnite izrezani luk i pomalo dolijeva vodom. Kad je luk mekan, moramo jetru naglo pirjati (do 5 minuta), onda se dolije malo vode, pusti prokuhati, soli se i papri te odmah servira.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...