Pire od graha s kiselim vrhnjem

Ovaj pire sam slučajno otkrila kad mi se tri puta za redom dogodilo to da sam predugo kuhala grah pa je postao premekan i raspucan. Odlucila sam ga ovaj put ne baciti već iskoristiti za pire.
Sastojci:
- 50 dag graha
- polovica manjeg celera
- 1,5 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- papar, sol
Priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s celerom. Zatim skuhani grah ocijedite i zajedno s celerom protisnite (pasirajte) kroz sito. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list, posolite, popaprite i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Poslužite uz poširana ili meko kuhana jaja i zelenu salatu posutu nasjeckanim češnjakom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od graha
- Sastojci: peršinov list / papar / kiselo vrhnje / jaja / grah / celer







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
pa da! to volim! praktični recepti za nas manje uspješne (ili zaboravljive) u kuhinji!!! Nije mi se jednom dogodilo da zaboravim na grah koji mi se kuha i na kraju sve zavrsi u smecu jer se tako raskuha da se ne moze ni prepoznati :(