Pire od graha s kiselim vrhnjem

Ovaj pire sam slučajno otkrila kad mi se tri puta za redom dogodilo to da sam predugo kuhala grah pa je postao premekan i raspucan. Odlucila sam ga ovaj put ne baciti već iskoristiti za pire.
Sastojci:
- 50 dag graha
- polovica manjeg celera
- 1,5 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- papar, sol
Priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s celerom. Zatim skuhani grah ocijedite i zajedno s celerom protisnite (pasirajte) kroz sito. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list, posolite, popaprite i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Poslužite uz poširana ili meko kuhana jaja i zelenu salatu posutu nasjeckanim češnjakom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od graha
- Sastojci: peršinov list / papar / kiselo vrhnje / jaja / grah / celer







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
pa da! to volim! praktični recepti za nas manje uspješne (ili zaboravljive) u kuhinji!!! Nije mi se jednom dogodilo da zaboravim na grah koji mi se kuha i na kraju sve zavrsi u smecu jer se tako raskuha da se ne moze ni prepoznati :(