Pečena guska

Nemojte zaboraviti jabuku! Obično serviram s različitim salatama, kompotom i mlincima.
Sastojci:
- 1 guska bez sitniša
- sol
- 1 jabuka
- voda
Priprema:
Očišćenoj guski odreže se vrat, krila i noge. Izvana i iznutra se nasoli, a zatim se unutra stavi oprana neoguljena jabuka i stavi peći. Mast koju guska pušta mora se oduzeti. Tik pred serviranje, kad je guska već pečena, stavi se još na kratko vrijeme u vrlo vruću pećnicu da joj kožica postane hrskava.
Guska se izreže na komade te nakiti peršinom i manšetama od papira. Ako je guska stara, a ne premasna, stavi se u dobro zatvorenu posudu s malo vode u pećnicu pirjati 1 sat, a tek onda se peče kako je gore rečeno.







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...