Nadjeveni teleći popečci

Sastojci:
- 3/4 kg teletine od buta
- sol, papar
- 5 dkg slanine
- 10 dkg riže crvena paprika
- 5 dkg masti
- 2 dkg brašna
- 15 dkg luka
- 15 dkg mrkve
- 1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Teletina se izreže u popečke koji se tuku, sole i papre, zatim se nadjenu kuhanom rižom i na kocke izrezanom slaninom, saviju, zavežu, umoče u brašno i metnu na mast na kojoj se već prije pirjao na kocke rezani luk i mrkvica. Kad je luk žut, doda se malo crvene paprike. Meso se dolijeva vodom i pirja dok ne bude mekano. Sok se pasira, s mesa se odstrane konci, doda vrhnje i pusti da zarije.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: kiselo vrhnje







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...