Moslavački grah nasuho s kiselim vrhnjem

Sastojci:
- 50 dag graha
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 češanj češnjaka
- sol
priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite ga u dosta hladne vode i kuhajte da posve omekša. Potkraj kuhanja grah posolite. Kuhani grah ocijedite, istresite ga u dublju zdjelu, pospite nasjeckanim češnjakom, prelijte kiselim vrhnjem i lagano izmiješajte. Poslužite ga toplog, a dobar je i hladan. Uz ovako pripravljen grah poslužite domaću toplu pogaču.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): moslavačko jelo / grah s vrhnjem
- Sastojci: sol / kiselo vrhnje / grah / češnjak







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...