Marmlada od suhih smokava

Smokve baš i ne volim, ali ovu marmeladu obožavam. Inače, ako vino nije bilo kiselo, preporučam dodati sok od 1 limuna ili žličicu limuntusa .
Sastojci:
- 1 kg bijelih suhih smokava
- 1 l bijelog vina, pr. malvazije
- 0,5 kg šećera
- nekoliko oguljenih bajama
- 1 želin
Priprema:
Smokve očistite od peteljki, prelijte vinom i ostavite stajati 24 sata. Višak vina ocijedite a masu sameljite, pomiješajte s mljevenim bajamom, želinom i dijelom šećera i stavite kuhati. Postupno dodajte ostali šećer i vino u kojem su se močile smokve. Kada zakipi skinite moguću pjenicu i provjerite gustoću mase na tanjuriću. Punite u tople staklenke.







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...