Hvarska šalša
Evo nešto za ove vrućine,pa i oni koji ne idu na ljetovanje mogu malo maštati.Recept je iz jednog časopisa s tjesteninom.Nakon što sam ga prvi put radila,odmah sam ga usvojila.Napisat ću original iako radim odoka,a dodala sam još i malo bosiljka.
Sastojci:
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 25 dag luka
- 1 žlica usitnjenog češnjaka
- 1 kg oguljenih rajčica
- 3 dl bijelog hvarskog (može i neko drugo,ali je uvijek bitno da bude kvalitetnije) vina
- sol
- papar
- 1 grančica ružmarina
- 2 lovorova lista
- 1 žlica šećera
- 1 svežnjić peršinovog lišća
Priprema:
Prodinstati nasjeckani luk,potom dodati rajčicu i češnjak. Kuhati oko pola sata. Dodati vino,ružmarin,lovor i šećer. Kuhati dugo dok se umak zgusne. Posoliti,popapriti i dodati nasjeckani peršin.







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Mora da je jako dobro samo sto ja nisam ljubitelj jela sa vinom
#o
Mora da je jako dobro samo sto ja nisam ljubitelj jela sa vinom
#o
E ovo ja moram napravit dragome uskoro ! Stvarno je turbo jednostavno !
super je ova šalša, a hvarski otkos još bolji!