Ledeni poljupci snježne kraljice
Brzo i fino...
Sastojci za ledene poljupce
- 1 litra mlijeka
- 250 gr šećera
- 3 vrećice ili 18 listića bijele želatine
- 1/2 litre slatkog vrhnja za šlag
- po želji i potrebi kokosa
Priprema
- Želatinu pripremi po uputi na vrećici (namoči i ostavi da nabubri).
- Mlijeko i šećer zakuhaj i makni s vatre. Dodaj pripremljenu želatinu, otopi ju u mlijeku i ostavi da se ohladi.
- Od vrhnja istuci čvrsti šlag i umiksaj u ohlađeno mlijeko.
- Pleh obloži prozirnom folijom (možeš ispod namazati pleh s malo ulja da se folija dobro primi).
- Sipaj u pleh pripremljenu smjesu i ostavi preko noći na hladnom da se stisne.
- Stvrdnutu smjesu izreži u kockice željene veličine koje možeš (ali i ne moraš) uvaljati u kokos.
- Varijacija ima mnogo – možete dodati rastopljene čokolade, neku aromu po želji….uvaljati u obojani kokos….
Link izvora / potpis autora: ilonka






Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Hvala....:))
super ste!
recept je vrlo dobar...
Ovo na sličici je isti recept samo sam ja drugi put kad sam pravila još dodala ekstrat od jagode i dobila jedan kolač na dva načina