Kunić u umaku od vina

- 1 kunić
- 15 dag suhe slanine 4 žlice masti
- 2 češnja češnjaka
- lovorova lista
- dl bijelog vina brašno
- malo papra 2 dag soli
Kuniću odrežite glavu i vrat (ovi dijelovi se ne upotrebljavaju), te ga izrežite na 6 komada. Nabodite ga suhom slaninom, posolite, uvaljajte u brašno i naglo ispecite na vrućoj masti da porumeni. Potom dodajte češnjak, lovorov list, podlijte bijelim vinom i pirjajte dok meso ne omekša. Ako je sok previše ukuhao, možete dodati malo juhe. Gotovog kunića ukrasite kriškama limuna ili naranče i obilno posipajte sjeckanim peršinom. Kao prilog poslužite rezance ili valjuške od krumpira.






Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Jao, kako je ovo fino!! svima se svidjelo! Možete jelo prije posluživanja posuti i sa malo svježe naribanih tartufa ako hoćete!