Salata Varaždin
Sastojci:
- 400 g pilečeg filea bez kosti
- 1 žlica senfa
- 300 g majoneze
- 250 g crvenih fileta paprike
- 250 g kiselih krastavaca
- 300 g jabuka
- 0,5 dcl bijelog vina
- 50 g konzerviranog hrena
- sol, papar
- korjenasto povrće za juhu
- peršinov list
Priprema:
Pileči file kuhajte s korjenastim povrćem. Kada je meso kuhano izvadite iz temeljca te pustite da se ohladi. Juhu možete iskoristiti kao bistru juhu od piletine. Ohlađeno meso narežite na rezance.
Isto učinite s jabukama, paprikom i krastavcima, dodajte senf i majonezu te pomiješajte. Začinite solju, paprom, hrenom, dodajte malo bijelog vina i posipajte sjeckanim peršinom.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): salata








Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...