Kobasice u vinu

Jedno od najdražih jela mog brata. Njegovim prijateljima ovo je već tradicijsko jelo kad se društvo okupi. Kao prilog ovom jelu poslužim kukuruzne žgance.
Sastojci:
- kobasice
- luk
- bijelo vino
- mljevena crvena paprika
Priprava:
Kobasicu narežite na kolutiće. Luk narežite na ploške i popržite do zlatno -žute boje, dodajte kobasicu i zalijte bijelim vinom. Pirjajte na laganoj vatri 30 minuta. Kada je gotovo, dodajte mljevenu crvenu papriku i začine po želji. Kao prilog ovom jelu poslužite kukuruzne žgance.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kobasice
- Sastojci: začini / luk / kobasice / crvena paprika / bijelo vino







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...