Kajgana ili frigana jaja

Sastojci:
U tavi ili vatrostalnoj zdjelici ugrije se mast u koju se uliju razmućena jaja i neprestano miješa kuhačom dok se bjelanjak ne zgruša. Kajgana se posipa sitno narezanim vlascem ili sitno narezanom šunkom. Servirati treba čim je gotova. Na 4 jaja dovoljno je 1 dag masti.
Ovako priređena jaja zovemo kajganom. Ako se jaja stave samo na vruću mast i ne miješaju, onda to zovemo frigana jaja.
- Sastojci: jaja







LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Ja sam malo izmjesao jaja :)
Godinama radim frigana jaja, a zovem ih kajganom.
Moji Grgići i ja volimo kuhati.