Juha od račića gambera

Ovo sam prvi put isprobala kod naših domaćina u primoštenskom apartmanu. Bila sam malo skeptična s obzirom na to da nisam ljubitelj gambera, ali juha je izvrsna.
Sastojci:
- 30 dag račića gambera
- 1 svježi krastavac/ neoguljeni/
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 kocka juhe od kopra ili vezica kopra
- 1 žlica brašna
- maslac
- voda
Priprava:
Na maslacu kratko popržite brašno, dodajte kocku kopra i tanko narezane krastavce. Pržite 2-3 minute, dodajte gambere i dolijte vodom. Dodajte začine po želji /sol, papar/. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje 15-20 min. Na kraju dodajte vrhnje.







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...