Jezik u umaku

Sastojci:
- 1 jezik
- 3 dkg masti
- 1 mrkva
- pasta od srdelica
- 2 peršina
- 3 dkg masti
- lovorov list
- 3 dkg brašna
- 10 dkg slanine
- 2 suhe kobasice
- 8 dkg luka
- 1 dl vrhnja
Priprema:
Govedski jezik kuha se u slanoj vodi u koju se stavi izrezano zelenje, luk, lovorov list i papar. Kad je mekan, očisti se, našpika slanina i namaže pastom od sardelica. Na masti se isprži luk i zelenje, doda se malo paprike, pirja i pasira. U međuvremenu se napravi zapreška od 3 dkg masti i 3 dkg brašna, dolije vodom u kojoj se kuhao jezik, pa kad dobro prokuha, doda se pasirano povrće i jezik. U tu smjesu se izrežu 2 suhe kobasice i pusti da kuhaju. Na kraju se doda 1 dl kiselog vrhnja. Jezik se izreže na šnite, polije i servira s pireom od krumpira.
- Sastojci: lovorov list / krumpir / kiselo vrhnje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...