Išleri za deset!

Nije baš bakin recept, ali ovi išleri su mi za deset!
Sastojci:
Tijesto:
- 14 dag maslaca
- 20 dag brašna
- 7 dag šećera u prahu
- 1 žumanjak
- 3 žlice kakaa
Krema:
- 3 jaja
- 15 dag šećera
- 10 dag maslaca
- 1 vanilin-šećer
- čokoladna glazura
priprema:
Od brašna, maslaca, šećera, žumanjaka i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte, tanko i režite male kolutiće (5 cm). Stavite na pobrašnjen lim za pečenje peći oko 15 minuta na temperaturu od oko 220°C. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.
Krema: U porculanskoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin-šećer, te stavite u vruću kupelj kuhati uz neprestano miješanje. Kada se krema zgusne, stavite je hladiti i u ohlađenu umiješajte pjenasti maslac.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): božić / išleri
- Sastojci: brašno / čokoladna glazura / jaja / kakao / maslac / šećer / šećer u prahu / vanilin šećer







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....