Hajdina pita

Tijesto:
- 50 dkg hajdinog brašna
- 20 dkg bijelog brašna
- 15 dkg margarina
- malo ulja
- sol po potrebi
Nadjev:
- 1 kg kravljeg sira
- 4 jaja
- sol
Priprema:
Tijesto zamijesiti i ostaviti 30 minuta stajati. Podijeliti tijesto na 3 jednaka dijela.
Razvaljati svaki dio tijesta na mlinac veličine tepsije, zatim se mlinci premažu nadjevom, a prije pečenja pitu politi s 2 dcl kiselog vrhnja i 2 jaja. Peći na umjerenoj vatri.
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: jaja / margarina / sol







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...