Jutarnjica
Ovaj predivni domaći kolač dolazi nam iz krapinsko-zagorske županije, zahvaljujemo im na receptu i slikama
Sastojci za tijesto:
- 60 dag brašna
- malo šećera
- malo soli
- 1 kvas
- 3 jaja
- 2 žlice domaće masti
- malo vrhnja
- mlijeko po potrebi
Sastojci za nadjev:
- 20 dag maka
- 30 dag mljevenih oraha
- 30 dag sira
- šećer
- rum (po želji)
Priprema:
Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže pola sata. Razdjeliti tijesto na četiri dijela. Razvaljati i namazati nadjevom. Ispreplesti u pletenice i staviti u medenicu ili u okruglu tepsiju promjera 26 cm da se digne. Prije pečenja premazati mješavinom mlijeka i žumanjka. Peći oko 1 sat na 150ºC.
Link izvora / potpis autora: Mira Smiljanec
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
super
molim pomoć oko kolača, da li se nadjev namaže, zarola i onda od rolad ase radi pletenica?!
ili na neki drugi način?
Umm recept je odlican,pokazat cu vam sliku kako su meni uspijele.
Brzi ste, zar već je napravljen?
Hvala na receptu! Jako fino i zanimljivo!