Jutarnjica
Ovaj predivni domaći kolač dolazi nam iz krapinsko-zagorske županije, zahvaljujemo im na receptu i slikama
Sastojci za tijesto:
- 60 dag brašna
- malo šećera
- malo soli
- 1 kvas
- 3 jaja
- 2 žlice domaće masti
- malo vrhnja
- mlijeko po potrebi
Sastojci za nadjev:
- 20 dag maka
- 30 dag mljevenih oraha
- 30 dag sira
- šećer
- rum (po želji)
Priprema:
Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže pola sata. Razdjeliti tijesto na četiri dijela. Razvaljati i namazati nadjevom. Ispreplesti u pletenice i staviti u medenicu ili u okruglu tepsiju promjera 26 cm da se digne. Prije pečenja premazati mješavinom mlijeka i žumanjka. Peći oko 1 sat na 150ºC.
Link izvora / potpis autora: Mira Smiljanec
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
super
molim pomoć oko kolača, da li se nadjev namaže, zarola i onda od rolad ase radi pletenica?!
ili na neki drugi način?
Umm recept je odlican,pokazat cu vam sliku kako su meni uspijele.
Brzi ste, zar već je napravljen?
Hvala na receptu! Jako fino i zanimljivo!