domaći keksi

Sastojci:
- 150 g maslaca
- 3 jajeta
- 250 g šećera
- 500 g brašna
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećera
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo, pomjesati, izmrviti margarin, dodati šećer,vanilin-šećer, jaja i sve umjesiti . Ostaviti na hladno mjesto oko pola sata i potom rasklagijati tijesto oko 3 mm debljine, vaditi oblike modlama. Staviti na tepsiju i peći oko 15 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva.
- Sastojci: prašak za pecivo / vanilin šećer / margarin / jaja







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....