domaći keksi

Sastojci:
- 150 g maslaca
- 3 jajeta
- 250 g šećera
- 500 g brašna
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećera
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo, pomjesati, izmrviti margarin, dodati šećer,vanilin-šećer, jaja i sve umjesiti . Ostaviti na hladno mjesto oko pola sata i potom rasklagijati tijesto oko 3 mm debljine, vaditi oblike modlama. Staviti na tepsiju i peći oko 15 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva.
- Sastojci: prašak za pecivo / vanilin šećer / margarin / jaja







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...