Čokoladni pereci

Kao mala bih uvijek sa jako raširenim očima gledala perece umočene u čokoladu u lokalnoj slastičarnici. Uskoro se i moja mama zaljubila u te slatke perece pa ih je počela doma peći.
Sastojci:
- 10 dag maslaca
- 8 dag šećera
- 12 dag brašna
- 2 dag kakaa
- 1 žumanjak
- 1 vanilin-šećer
- čokoladna glazura
Priprema:
Maslac i brašno dobro izmrvite, dodajte šećer, kakao, žumanjak i vanilin-šećer, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite kratko vrijeme da odstoji na hladnom mjestu. Zatim od tijesta izradite valjke i oblikujte male perece, i pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta. Pečene perece umoči te u čokoladnu glazuru, i to samo s gornje strane.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / šećer / brašno / čokoladna glazura / maslac / kakao / jaja







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...