Čevapčići

Koji su čevapi najbolji? Oni koji imaju miješano meso i malo masnoće u sebi.
Sastojci
- jedna glavica luka
- jedan češanj češnjaka
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- sol, crni papar
- 3 žlice ulja
- jedna čaša ajvara
Priprema:
Očistite luk i narežite ga na sitne kockice. Očistite češnjak i narežite na sitne kockice ili protisnite. Meso pomiješajte sa kockicama luka i češnjaka. Dodajte sol i papar.
Dobro promiješajte, oblikujte jednu veliku smjesu i zatim ju podijelite na 10 jednakih dijelova jednake veličine.
Zagrijte ulje u tavi i popržite ćevapčiće sa svih strana. Poslužite uz svježe sjeckani luk, a jede se i uz ajvar, senf i druge priloge.
- Vaše oznake (tagovi): tradicionalno / svinjetina / ajvar / mesno jelo
- Sastojci: ulje / sol / papar / meso / luk / ajvar







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....