Torta od sira
torta koja nestane prije neg šta se napravi..ko proba već se predbilježi za sljedeću kada budem radio......nikad nije dosadila
Sastojci
- 1 gotova tanka kora za torte
- 0,5Lslatkog vrhnja
- 0,5l mlijeka
- 0,5kg svježeg sira
- 5 žumanjaka
- 200gr šećera
- 1 vanilija
- 1 paketić želatine u listovima
- ruma po želji
Priprema
Sir propasirati, slatko vrhnje izmiksati u drugoj posudi.
U posudu u koju smo dodali žumanjke, šećer, vaniliju kuhati na pari dodati mlijeko, te smočenu želatinu, miješati
10-15 minuta pa dodati svježi sir pa još par minuta na pari
kuhati.
Onda izvadimo i stavimo posudu u hladnu vodu da se ohladi, kad se počelo stezati i da bude mlačkasto dodati istučeni šlag te dobro promiješati.
U okrugli kalup u kojem smo na dno stavili biskvit dodati kremu i par puta tresnuti kalup o stol da izađu mjehurići i ostaviti preko noći da se stegne.
Link izvora / potpis autora: Krešimir Kekez







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
paketić želatine u listovima ima (6 listića ) 10 g
koliko zelatina mozete li biti precizniji na primer u gramima plzz