Kesten pire

Ovo je jedna od onih slastica koje su sad aktualne jer je vrime od maruna, kuhanih, pecenih....
No kesten pire se moze jesti i samostalno ili sa slagom, ali isto tako nam moze posluziti i kao osnova, tj. podloga, umjesto biskvita.
Sastojci:
- 1,5 kg kistena
- 60 gr maslaca
- 1 kafena zlicica soli
- 0,5 l mlijeka
- stapic vanilije
- 100 gr: secera
Postupak:
Ostrim nozem zarezati koru i staviti kestenje u hladnu vodu da postepeno zakuhaju. Kuhati minutu, a zatim ih ocjediti i skinuti koru. Ocisceno kestenje staviti u kipuce mlijeko i kuhati dok sasvim ne omeksaju.
Ocijediti i propasirati, dodati maslac i secer, a ako je pire suvise gust, dodati i malo mlijeka.
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...