Pečena purica na pekarski način

Sastojci:
- 2500 g manja purica
- sol, papar
- 160 g ulje
- 250 g luka
- 200 g dimljena slanina
- 1000 g krumpira
- 1 dl bijelog vina
- kosani peršin
Priprema:
Puricu posolite, popaprite, metnite u pleh, prelijte vrućim uljem i vinom. Pecite u pećnici povremeno zalijevajući vlastitim umakom. Kada je purica pečena, stavite je na stranu. U međuvremenu očistite krumpir, izrežite na deblje listiće i ispržite do pola.
Na ulju popržite do pola luk rezan na listiće i kockice slanine. U vatrostalnu zdjelu redajte red poprženog krumpira, red luka i slanine. na kraju mora biti krumpir. Začinite solju, mljevenom paprikom, prelijte s malo soka od pečenja i zapecite u pećnici.
Puricu izrežite na komade i poslužite s pekarskim krumpirom. Ukrasite po želji.
- Vaše oznake (tagovi): purica








SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...