Složenac od poriluka i mesa

Sastojci:
- 40 dag mljevenog mesa
- 0,2 l ulja
- 60 dag poriluka
- 10 dag slanine
- 10 dag luka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 10 dag sira
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Priprema:
Poriluk očistite, narežite na 1 cm široke kolutove, kuhajte na pari 5 minuta i ocijedite.
U međuvremenu na vrućem ulju popržite nasjeckanu slaninu i luk pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite, dodajte mljevenu crvenu papriku i pirjajte 10-tak minuta. U posudu za pečenje stavite na dno malo ulja, pa složite red poriluka, red mesa, dok sve ne potrošite. Prelijte razmućenim jajetom u koje ste umiješali kiselo vrhnje, naribani sir i nasjeckani peršin. Pecite u pećnici na 180 C oko 15-20 minuta.
- Vaše oznake (tagovi): složenac







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...