Super brzi kolač

Izuzetno jednostavan i sočan kolač koji će se, ako ga samo jednom iskušate, zbog brzine pripreme vrlo često naći na vašem stolu. Što čekate, počastite svoja nepca ovim ukusnim, brzim receptom.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 250g šećera
- 200g maslaca
- 120g škrobnog brašna (Gustin)
- 120g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- korica limuna
Sastojci za preljev:
- 150g šećera u prahu
- 4 žlice limunova soka
Priprema:
Jaja miksajte sa šećerom i lagano rastopljenim maslacem dok se smjesa lagano ne zapjeni. Potom dodajte brašno prethodno pomješano s praškom za pecivo, gustin i naribanu limunovu koricu. Smjesu izlijte u kalup za torte i stavite peći 20-30 minuta u pećnicu na 190 C. Za to vrijeme rastopite šećer sa limunovom koricom pa glatkom smjesom polijte još topli kolač. Pustite da se ohladi i potom servirajte.
- Vaše oznake (tagovi): brzi deserti / brzi kolač / desert / jednostavan kolač / jednostavna priprema / slastice






Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....