Čokoladni keksi
Sastojci:
- 140 g maslaca
- 140 g šećera
- 2 žumanjka
- 255 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 30 g kakao praha
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Obložite kalup masnim papirom. Maslac i šećer miksajte pa dodajte žumanjke, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao u prahu i otopljenu čokoladu (ja sam je otopila u zagrijanoj pećnici). Smjesu stavite u hladnjaku neko vrijeme. Zagrijte pećnicu na 190ºC.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte smjesu i napravite kekse u obliku srca, ja sam ih radila ručno.
Peći u pećnici 10 minuta i jako su fini i topli.
- Vaše oznake (tagovi): keksi








Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...