Snježna kraljica

BISKVIT:
- 10 bjelanjaka
- 10 žlica šećera
- 8 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice octa
Izradi i peci na dva puta. Pečnicu zagrijati na 200 stupnjeva, a zatim smanjiti na 150 i to peči oko 50-60minuta.
FIL:
- 10 žumanjaka
- 2 žlice gustina
- 6 žlica brašna
- 15dag šečera
- 2 vanilin šećera
- sve to skuhati u 1l mlijeka
Skuhati pa u hladno dodati 1 izrađeni margarin s 15dkg šečera u prahu.
Fil podijeli na dva dijela. U prvi dio stavi 10-15dkg čokoladnih bananica i 10dkg otopljenje čokolade. U drgu dio stvai 10-15dkg žele bombona.
Slagati: BISKVIT-KREMA OD ČOKOLADNIH BANANICA-BISKVIKREMA OD ŽELE BOMBONA-3 ŠLAGA
- Sastojci: margarin / prašak za pecivo






Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
O, super poslastica, dugo sam tražila pravi recept za Snježnu kraljicu, mislim da ću se sad ovog držati. Ljudi svašta pišu na drugim stranicama po webu, i nikad ni nije ovak fino uspjelo kao po naputku Ivane! Zato Ivana, hvalaaaa..Ukus je super, a nije ni preslatko kako se u početku čini. Po drugim receptima, krema mi je uvijek bila prerijetka, a prema ovom se potpuno stegnula!
Super je!!!!