Šarena Uskrsna torta
ŽUTI BISKVIT
- 3 jaja
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice oštog brašna
- 1 pecilni prašak
SMEĐI BISKVIT
- 3 jaja
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice oštrog brašna
- 1 pecilni prašak
- 3 žlice kakao
- 1 vrečica pudinga od čokolade
ROZI BISKVIT
- 3 jaja
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice oštrog brašna
- 1 pecilni prašak
- 1 vrečica pudinga od jagode
- malo ekstrakta od jagode
U okruglom modelu ispecite bisvite. Svaki biskvit izrežite na slijedeći način: sredinu izrežite manjom čašom da dobijete puni mali krug, a ostatak izrežite da dobijete još dva koluta (po jednom biskvitu dobivate 3 komada)
BIJELA KREMA:
- 1 litra mlijeka
- 20 dkg štauba
- 2 vanilin šećera
- 4 žlice gusnella
- 1 margarin za kreme
Gusnel i vanilin šećer razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha. Prije nego mlijeko zakipi, pjenjačom umiješajte smjesu u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Kada se ohladi, umiksajte jedan izraženi margarin sa štaub-šećerom.
POSTUPAK SLAGANJA TORTE
U najveći kolut smeđeg biskvita, uložite manji žuti kolut, a u sredini završite s rozim krugom te premažite bijelom kremom. Tako slažite dok ne iskoristite sve dijelove biskvita. Ostatkom bijele kreme premažite cijelu tortu. Ukrasite po želji. Ja sam odabrala zanimljive žele bombone koje sam rezala na pola i stavljala na način da svaka buduća kriška torte ima svoj ukras.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: mlijeko / margarin / kakao / vanilin šećer / jagode / biskvit / jaja







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Hvala Snježana !
Setih se da možda 2 kašike jogurta ili zejtina mogu takodje da koru oplemene i ovlaže pri samom pečenju ; )))
Prijatno , obavezno je pravim za Uskrs deci !
Hvala :) Samo mi je žao što mi ne uspijeva učitati sliku kada sam je prerezala jer uistinu jako zgodno izgleda. Ja moram priznati da nije bilo suho, jer mi je od kreme pustilo dosta vlažnosti. Naravno, ako smatrate ili kako Vaši ukućani više vole naravno da možete ili staviti u biskvit ili naknadno prije nego se stavlja fil kreme navlažiti mlijekom ili slično. Lijepi pozdrav <3
Draga Snježana ,
ovo je divna ideja za šarenu uskršnju tortu ,
samo mi nije jasno kako prašak za puding dodje uz brašno u roze i braon koru , zar neće da ' popije ' svu tečnost koja dolazi samo od 3 jajeta , zar nije mnogo suva kora onda , ne dodje li mleko još u koru ili jogurt da je malo osveži i ovlaži ?
Pozz