Pikantni patliđani
Blago ukiseljeni patliđani začinjeni češnjakom i peršinom savršeno se slažu s pečenim mesnim odrescima ili kuhanim mesom.
Sastojci
- 2 kg patliđana
- 1 glavica češnjaka
- 2 vezice peršina
- 1 svijetlog octa
- 2 l vode
- sol i ulje - po potrebi
Priprema
- Patliđane oguliti, narezati na ploške otprilike pola cm pa dobro posoliti i ostaviti par sati
- U veći lonac staviti vodu i ocat da uvrije pa u vrelu kiselinu stavljati u ocijeđene patliđane da kratko prokuhaju (1 do 2 min) i pustiti ih da se ohlade
- Za to vrijeme pripremiti sterilizirane staklenke i sitno nasjeckati peršin i češnjak
- Patliđane slagati u staklenku: svaki režanj posuti češnjakom i peršinomi pa zaliti uljem, pri tom između ploški patliđana pritiskom istisunuti zrak. Na vrh staklenke naliti još ulja i pritisnuti štapićima.
- Zatvoriti staklenke i ostaviti dva mjeseca do upotrebe.







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
a kako se ovo poslije sprema?