Paprikaš
Nešto stvarno lagano za ove paklene vrućine i brzo.
sastojci za paprikaš
- paprika (zavisi za koliko osoba pravite)
- paradajz
- luk crveni
- bijeli luk
postupak
prije svega luk izdinstamo, ne do kraja, pa dodati paprikei to malo dinstat, pa dodati pizrezan na kockice paradajs, stavit malo vegete i na kraju 2 cesnja bijelog luka.eto ga to bude gotovo za 15 minuz to ko bas nemoze bez mesa moze napravit sta zeli .
kod mene je danas s ribanim sirom i domacim kruhom.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vaše oznake (tagovi): paprikaš
- Sastojci: bijeli luk / luk / paradajs / zelena paprika








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Sve može, sad su sve kombinacije dozvoljene ;) Ispraksali se svi, pa dodajemo i oduzimamo i experimnetiramo svakako s receptima...
e ja ti to zovem sataras,kad dodam rizu.a ovo mi nekako sama rijec kaze da je paprikas jer su samo paprike i paradajs.uglavnom je ono dobro pogotovo za umocit.ma nek se samo jede i nek je lagano. :)) :H 2
Isto i ja radim al dodam u paprikaš ako ne meso, onda rižu da mi bude paprikaš kao prilog mesu! Fino je...i brzo gotovo