Jadrankin pileći paprikaš
sastojci
- 1 pakovanje miks pileceg mesa
- 6-7 krumpira
- 1-2 glavice crvenog luka
- 1-2 cesnja bijelog luka
- 2-3 mrkve
- 2 paradajsa
- paradajsos
- zacini
postupak
uvaljati piletinu u vegetu,pa je poprziti s obje strane.kad se poprzi izvaditi je,a na masnocu na kojoj se przila piletina ,dodati sitno isjeckan luk,i malo ga dinstati,zatim dodati krompir koji smo izrezali na manje komade ,pa opet dinstati.zatim dodati izrezan na komadice paradajs i samo malo jos pustiti da krcka.piletinu koju smo odvojili i nju vratimo u krompire i sve jos kratko kuhamo,toliko dok se piletina dokuha ,ali ne da se prekuha.dodati jos na kraju persun koji smo sitno isjeckali i bijeli luk.jedan mali savjet,nikad nestavljati persun ili bijeli luk dok se nesto kuha,uvijek na kraju samog kuhanja, jer izgubi sve te svoje cari i okuse sto ih imaju.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): varivo od povrća
- Sastojci: bijeli luk / crveni luk / krumpir / mrkva / peršin / pileće meso / rajčica








Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Danas ću praviti ovaj paprikaš za ručak, više nemam ideja... Hvala Jadranka za recept. Pitanje jedno, sstavite u paprikaš i feferone i ljutu mljevenu papriku? Volimo malo ljuću verziju.
ja strasno volim ljute fafarone i rado bi i stavila al u mene ukucani nevole pa i nestavljam.zato ja uz svako jelo volim pojesti fafarone.a tako isto i papriku.ja to stavim kad pravim paprike i paradajs,ja i to zovem paprikas,i stavim fafarone 2,a onda to bude malo ljutkasto a dobro.