Carska svinjetina punjena pršutom

Sastojci:
- 2,5 kg svnjetine, carskog mesa
- 0,5 kg lungića
- 25 dag pršuta
- 2,5 dl djevičanskog maslinova ulja
- 1 srednja glavica češnjaka
- 1 žličica ružmarina
- 3 lista lovora
- sol
- papar
Priprema:
Kupiti u mesnici četvrtasti komad carskog mesa i najbolje zamoliti mesara da izvadi kosti i hrskavicu. Uzdužno presijeći meso tako da uz kožu ostane deblji dio, oba komada mesa špikati komadima češnjaka (deblji dio malo više) i dobro natrljati začinima. Plitku posudu za pečenje dobro nauljiti pa u nlju položiti prvo tanji dio mesa, pršut izrezati na tanko i pola naslagati preko mesa, lungiće izrezati u trake i poslagati preko pršuta i ostatak pršuta preko lungića. Na Debljem dijelu mesa zarezati kožu u obliku šahovske ploče tako da su koskice veličine dva do tri cm. Sve prekriti debljim komadom mesa, kožom prema gore. Peći na 180 stupnjeva 2-3 sata uz zalijevanje i dolijevanje maslinovog ulja.
- Vaše oznake (tagovi): svinjetina
- Sastojci: pršut / meso







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....