Kesten na dlanu

Sastojci za 4 osobe:
- biskvit za kolače klasični
- kesteni svježi, pečeni 0.200 kg
- kesten pire 0.500 kg
- rum 0.030 lit
- maslac 0.050 kg
- šećer 0.100 kg
- vrhnje za šlag 0.5 lit
Priprema:
U željeni kalup utisnemo biskvit, dodamo šlag, poklopimo s drugim biskvitom i dodamo kesten pire s komadićima kestena.
Glazura: kesten pire pomiješamo s maslacem i rumom i šećerom. Kolč izvaditi iz kalupa i premazati glazurom.
Dodati željene dekoracije.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena
- Vaše oznake (tagovi): kesteni / kolači i slastie
- Sastojci: kesteni / biskvit / kesten pire / vrhnje / rum / maslac








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...