Govedina sa vinom i krumpirom

Sastojci:
- 8 tankih ploški pečene govedine
- 1 šalica usitnjenog crvenog luka
- ½ žličice soka od bijelog luka
- ½ šalice vina
- 1 šalica maslinova ulja
- 1 šalica kosanog peršuna
- 4 rajčice
- 1 žlica mesnog ekstrakta
- 1 žlica sitne paprike
Priprema:
Tanke ploške pečene govedine, kosani crveni luk, sok od češnjaka i vino stave se u plitku posudu i preliju uljem. Poslije 5 sati odvoji se luk s tekućinom, a meso peče u drugoj posudi dok s obje strane ne postane smeđe. Ulje koje je meso upilo u toku mariniranja dovoljno je za pečenje. Kad je meso gotovo, stavlja se na toplo mjesto i pospe kosanim peršunovim listom i oguljenim, ugrijanim rajčicama. Marinada se ugrije, zalije vinom te doda mesni ekstrakt i paprika. Sok se malo ukuha, a zatim izlije na govedinu. Jelo se servira uz pirjanu rižu ili krumpir pečen na maslacu.
- Vaše oznake (tagovi): govedina
- Sastojci: vino / krumpir / crveni luk / paprike







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...