Brudet

Brudet à la Natalija
Sastojci za brudet
- maslinovo ulje
- crveni luk
- kosani peršin
- lovor
- mjeveni papar i sol
- malo bijelog vina
- ugor, škarpina ili druga miješana riba
Postupak pripreme
Na maslinovom ulju popržiti sitno rezani crveni luk. Kad luk zažuti, poprašit s brašnom, dodati koncentrat rajčice, zaliti ribljom juhom ili vodom. U umak dodati sol, nasjeckan peršin, papar, malo lovora, bijelog vina ili par fetica limuna. Kuhati na lagano oko pola sata, a zatim dodat ribu sjećenu na komade. Tiho pirjat bez miješanja uz povremeno trešnje teće oko 20 minuta do pola sata. Najčešće se servira sa purom. Još jedan recept Natalije Bulic
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): lovor / maslinovo ulje
- Sastojci: lovor / luk / maslinovo ulje / peršin / škarpina / koncentrat rajčice / papar / crveni luk / sol







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...