Zimska mješana salata

Sastojci:
1 kg zelenih paprika
1 kg crvenih paprika
2 kg luka
2 kg krastavaca
2 kg zelenih rajčica
20 dag soli
3 dag šećera
3 dl ulja
3 lovoraova lista
10 dag hrena
1 dl octa za kiseljenje (jakog)
Priprema:
Paprike, svježe krastavce, luk i zelene rajčice očistimo, operemo i narežemo na rezance. Vodi dodamo sol, šećer, ulje, lovorov list i ribani hren. Vodu sa začinima nalijemo u veliku posudu i kad zakuha istresemo u nju paprike, krastavce, luk i rajčice. Promješamo i kad zavrije, dolijemo ocat. Kuhamo još pet minuta. Ohlađeno povrće složimo u dobro oprane staklenke i prelijemo vodom u kojoj se kuhalo. Staklenke povežemo celofanom. Da povrće ne ispliva pritisnemo ga u salamuru drvenim prutićima.







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...