Žganci "Zagorsko cvertje"

Žgance volim na sve načine, ali na ovaj nekako najviše
Sastojci:
- 6 jaja
- 30 dag kukuruzne krupice
- 4 glavice luka
- 3 žlice sitnih čvaraka
- mast
- sol
Postupak pripreme žganaca:
Skuhajte žgance po uputi na kutiji. Još je bolje ako možete kupiti kukuruznu krupicu mljevenu na domaći način. Zatim kuhane žgance oblikujte u žličnjake, složite ih u plitku zdjelu i prelijte zagrijanom masti.
Posebno luk narežite na ploške i popržite na masti, dodaj te razmućena jaja pomiješana sa čvarcima, posolite i miješajte da se jaja isprže. Pržena jaja zdrobite vilicom i pospite po žgancima. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa posutu mljevenom crvenom paprikom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): zagorska jela
- Sastojci: jaja







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...