Varivo od poriluka

Sastojci:
- 80 dag krastavaca
- 4 krumpira
- 3 struka mladog luka
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica brašna
- 1 žlica limunovog soka
- 2 grančice kopra
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Krastavce ogulite, operite i narežite na deblje ploške. Krumpir ogulite, operite i izribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani mladi luk, samo bijeli dio, zatim dodajte narezane krastavce i naribani krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno i na laganoj vatri kuhajte da povrće potpuno omekša. Tada u kiselo vrhnje umiješajte brašno i dodajte povrću, posolite, pospite vegetom i zajedno prokuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim koprom. Ovo lagano jelo možete poslužiti s prženim jajima na oko.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): varivo od poriluka
- Sastojci: brašno / grančice kopra / kiselo vrhnje / krastavci / krumpir / limunov sok / mladi luk / sol / ulje / vegeta







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
U ovom receptu nema poriluka, mozda je greška... Umjesto krastavca treba biti poriluk.
LP