Vanilin roščići

Sastojci:
- 20 dag maslaca
- 20 dag šećera
- 1 bjelance
- 25 dag brašna
- 3 vanilin-šećera
- šećer u prahu za posipanje
Postupak pripreme vanilin roščića
U duboku zdjelu stavite brašno, pa u sredini utisnite udubinu u koju stavite šećer, 2 vanilin-šećera, bjelance i omekšali maslac, pa umijesite čvršće tijesto. Uzimajte male komadiće i dlanovima oblikuj te loptice, a zatim ih razvucite u valjčiće debljine olovke i duljine 5 cm, pa ih savijte u obliku potkove. Redajte ih u nenamašćeni lim, stavite u zagrijanu pećnicu na rešetku i na laganoj vatri pecite oko 15 minuta. U tanjuru izmiješajte šećer s vanilin-šećerom, pa pečene tople rošćiće uvaljajte sa svih strana, a kad se ohlade, spremite ih u limenu kutiju.
Savjet: Sve sastojke potrebne za miješenje kolača uvijek važite na istoj vagi.
Savjet: Kada slažete sitne kolače od prhkog tijesta u limene kutije, između slojeva uvijek stavite aluminijsku foliju ili masni papirl:
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: brašno / maslac / šećer / šećer u prahu







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Sol i lješnjaci su i u mom receptu, a sa vanili roščićima zavađam dame. Ako ne vjerujete da ove ročišće napravim bolje od ijedne žene i slastičarke iskušajte me!!! To mi je jedina fina slastica
Hej, a sol, lješnjaci?? Zbunjena sam. Pravila te rošćiće skroz drugačije, al ispalo ok. Prvo sam popržila bademe, igulila ih i samljela, i lješnjake sam samljela. A vidim da ih se u ovom receptu uopće ne spominje.. Nemam pojma odakle mi ovaj po kojem sam često pravila roščiće. Prospem onda brašno na dasku za miješanje, dodam i bademe i lješnjake, šećer, sol, 2 vanilin šećera, jaja i maslac izrezan na tanke listiće, pa zamijesim prhko tijesto. E da, onda sam zamotala u aluminijsku foliju i ostavila da stoji u frižideru oko 2 sata. Dio po dio oblikovala sam u kobasice debljine poput olovke, pa narezala na komade i oblikovala roščiće. Dobro sam zagrijala pećicu i pekla 20tak minuta. Ostatak vanilin šećera pomiješam sa šećerom u prahu, pa još vruće roščiće uvaljam u šećer.Probat ću i po ovom receptu, isto mi zvuči super...a ako netko već je, čekam savjete i komentare!
Ako roščiće poslažete u kutiju i svaki red odvojite pergament papirom možete ih dugo sačuvati sviježima