Ujnin kolač

POTREBNO:
- 20 DKG BRAŠNA
- 20 DKG ŠEĆERA
- 2 JAJA
- 2 ŽLICE KAKAA
- 1 PRAŠAK ZA PECIVO
- 1 VANIL ŠEĆER
- 2 DCL MLIJEKA
- 1 DCL ULJA
ZA PRELJEV JE POTREBNO:
- KOKOS
- MARMELADA OD ŠIPKA
- 12,5 DKG MARGARINA
- 2 DCL VODE
- 15 DKG ŠEĆERA
- SOK OD 1/2 LIMUNA
PRIPREMA:
Izradimo glatku smjesu za biskvit. To sve izlijemo u pleh i pećemo 30 minuta na 200 stupnjeva. Pečeni biskvit premažemo marmeladom i posipamo kokosom te narežemo na kocke.
Preljev: otopimo margarin, dodamo vodu, šećer i sok od limuna i to prokuhamo 10 minuta.
Preljev prelijemo po kolaču i pustimo da se dobro ohladi.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: sok od limuna / biskvit / sok / kokos / margarin / jaja / šećer






Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Jučer mi je baš trebalo nešto slatko, pa sam naišla na ovaj recept. Nije mi se dalo u trgovinu, a kad vidjela kombinaciju marmelade i kokosa, i kakaa, baš sam bila happy.Višnja, ako imate još kakav sličan recept, tu sam. Unaprijed hvala,svima bio kolač fini ( malo ga je ostalo za danas)