Teleći jezik s hrenom

Sastojci:
- 1 teleći jezik
- 1 glavica luka
- vezica povrća za juhu
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica naribanog hrena
- 1 limun
- 1 lovorov list
- 4 zrna papra
- sol
- 1 žličica šećera
Priprema:
Jezik operite, stavite u hladnu vodu 2 sata, a zatim ga izvadite iz vode, uvaljajte u krupnu sol i ostavite da stoji na hladnom još 2-3 sata. Tada ga operite i obrišite. Stavite ga u prikladnu posudu u hladnu vodu, dodajte narezano povrće, lovorov list i papar pa kuhajte da jezik i povrće posve omekšaju. Zatim kuhani jezik izvadite iz vode, ogulite i narežite na tanke ploške. Na pladanj stavite skuhano povrće, preko njega složite narezani jezik i sve prelijte kiselim vrhnjem u koji je umiješan hren, šećer i limunov sok. Poslužite uz pire od krumpira.
- Sastojci: lovorov list / krumpir / kiselo vrhnje







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...