Teleća koljenica

Sastojci:
- 1 kg teleće koljenice
- 1 dl ulja
- 50 dag krumpira
- 1/2 žličice ružmarina
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice bijelog papra
- 1 grančica ružmarina
- 1 glavica češnjaka
- lovorov list
Priprema:
Koljenicu operite, posušite i natrljajte mješavinom soli, mljevene paprike, nasjeckanog ružmarina i bijelog papra.
Zatim je premažite uljem i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Dodajte lovorov list i grančicu ružmarina i prekrijte poklopcem ili folijom. Pecite oko 60 minuta na 200C. Zatim meso okrenite, oko mesa složite oguljeni i posoljeni mladi krumpir i glavicu češnjaka u ljusci kojem ste odrezali vrh tako da se vide češnjevi. Pecite još 60 minuta, a 10 minuta prije kraja pečenja maknite poklopac, prelijte meso sokom od pečenja i okrenite krumpire.
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...