Šparoge - tijesto s umakom od šparoga i pršuta

Svježe ubrane šparoge (stručak) narežemo na dužinu od oko 3 cm. Na ulju lagano popržimo jedan luk i dodamo oko 5-7 dkg pršuta sitnije narezanog.
Kada je poprženo dodamo šparoge koje nakratko popržimo sa ostalim sastojcima. Zalijemo vrhnjem i umak je gotov nakon još minutu-dvije kuhanja. Sve zajedno ne traje duže od 5-6 minuta i vrlo je ukusno u kombinaciji sa tijestom. Dodatno se može začiniti parmezanom.
Za salatu predlažem radič (po mogučnosti od maslačaka ali i vrtni je sasvim dobar), i želim dobar tek!
Lijepi pozdrav!
Recept je napisao: Boris Kranjc







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Skuhati tjesteninu al dente i ubaciti u vatrostalnu zdjelu ,koja je namazana maslom.Pomiješamo sparoge koje su se lagano popržile na miješanom( maslinovom i suncokretovom ) .ulju..Po tjestenini i sparogama izribati parmezan pa potom izrezati na tanke fete mozzarelu..Žbatiti 2 jaja i uliti malo mlijeka, popapriti i posoliti i politi po tjestenini.Peći 10 minuta na 180 C.