Rokoko

Sastojci za rokoko
Za koru
- 8 bjelanaca
- 8 žlica šećera
- 200gr kokosa
Za fil
- 8 žumanaca
- 8 žlica šećera u prahu
- 1 margarin
- 100gr čokolade za kuhanje
- 2 šlag kreme od vanilije
Priprema
-Umutiti bjelanca u čvrst snijeg, dodati 8 žlica šećera i kokosovo brasno.
-Smjesu za koru izliti u podmazanu tepsiju i peci 10-ak minuta na 200 stepeni.
-Umutiti žumanca i šećer na pari.
-Filu dodati margarin i istopljenu čokoladu.
-Ohladiti koru i fil.
-Koru premazati filom,pa preko fila umućenu šlag kremu.
-Ukrasiti po želji
- Sastojci: šlag krema / šećer u prahu / šećer / margarin / kokos / jaja / čokolada za kuhanje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...